Volxkeuken

Zaterdag 13 april   19u.
Locatie: Masereelhuis

Lekker eten in leuk gezelschap

Nasi met kipsaté

(foto: Soeriskoemar Gangaram)

Deze maand gaan we voor heerlijk Surinaams eten: Nasi met kipsaté en een groentensalade.

Een Volxkeuken is een gezellig, gezond en goedkoop eetmoment. Het doel is simpel: mensen samenbrengen en een gezonde maaltijd aanbieden.
De prijs wordt dus laag gehouden: €7 per volwassene (met kansenpas €5), €5 per kind tot en met 12 jaar.
Kinderen tot 6 jaar gratis.

Als je komt eten moet je wel inschrijven. Dit kan tot de donderdag voorafgaande aan de maaltijd.
Vegetarisch alternatief mogelijk.

Inschrijven:
Voor meer info of vragen kan je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het nummer 0471/592652 .

Ben je geïnteresseerd om een handje toe te steken (afwassen, boodschappen, helpen, koken…), laat het ons dan gerust weten.

De volxkeuken is een maandelijks evenement. Noteer dus naast 9 maart ook alvast volgende data in je agenda voor dit gezellig samenzijn: 11 mei en 8 juni.

Download onze Volxkeuken flyer

Volxkeuken

Zondagse boekenmarkt

Zondag 14 april 2024   10u tot 13u
Locatie: Masereelhuis
Toegang gratis

Boek, koffie en muziek

Boekenverkoop

(foto Andrea Piacquadio via Pexels)

Een boek, koffie en live pianomuziek. Is er veel meer nodig om gelukkig te zijn?

In het Masereelhuis denken wij alvast dat het een goed begin is. Daarom organiseren wij drie verkoopdagen, telkens op zondag, waar je vast en zeker een tweedehands boek zal vinden dat helemaal jouw smaak is. Romans, detectives, kookboeken, filosofie, .... Onze boekenkasten bevatten van elk genre wel iets en alle boeken zijn te koop aan kleine prijsjes. Kom snuisteren en ontdek welke bekende of minder bekende pareltjes er te vinden zijn.

Onder het genot van een verse kop koffie (of thee of frisdrank of een biertje) kan je lezen in jouw nieuw gekozen favoriete boek en luisteren naar live gespeelde pianomuziek. Voor de muziek verwelkomen we op 14 april en 12 mei de getalenteerde Anastassiya Kramer.

Kom dus zeker langs, snuffel tussen onze boeken, laat je inspireren door de muziek en geniet van de warme sfeer van het Masereelhuis.

Wanneer?
Zondag 14 april
Zondag 12 mei

Telkens van 10u tot 13u.

Tweedehands boeken kopen en verkopen

Ontmoeting

Vrijdag 19 april   20u.
Locatie: Masereelhuis

Soep, brood & spelen

Borsjt

(foto: Stepan Vrany via Pexels)

Soep, brood & spelen is een leuke spelletjesavond waarop je jouw favoriete gezelschapsspel kan komen spelen. Wie wil, kan daarbij een kom heerlijke zelfgemaakte soep (met brood) krijgen voor 2,5 euro.

Op 19 april gaan we wederom ‘vreemd’. Ook deze keer werkt het Masereelhuis samen met Internationaal Comité. Via de bij hen aangesloten Albanese vrouwenvereniging maken we kennis met de smaken van Albanië. De Albanese keuken is te typeren als een Balkankeuken, met Mediterrane en Turkse invloeden. Veel groenten, olijven en aromatische kruiden, maar ook veel vlees. De Albanese vrouwenvereniging maakt voor ons een traditionele, Albanese kippensoep met rijst en yoghurt.
Maar eerst spelen we Dixit, een verrassend, ontspannen en grappig spel. De speelkaarten van Dixit tonen dromerige illustraties en spelers nemen om de beurt de rol van verhalenverteller aan waarbij de andere spelers moeten raden over welke kaart verteld wordt. Dixit gaat niet zozeer over competitie, het is eerder een gedeelde reis door de verbeelding, een ervaring die lang in de herinnering blijft hangen.
Mis het niet, kom zeker meespelen!

Internationaal Comite

Dit evenement gaat door op de derde vrijdag van de maand. Noteer dus naast 19 april ook alvast de volgende data in je agenda: 17 mei en 21 juni.

Facebook: Soep, brood & spelen

Download onze Soep, brood & spelen flyer

Soep brood & spelen

Gedichtenavond

Zaterdag 20 april 2024   20u (deuren open 19u30)
Locatie: Masereelhuis

Nacht van de B(r)oze Dichters

Nacht van de B(r)oze Dichters

(foto: Daniele La Rosa Messina via Pexels)

Poëzie is de moedertaal van het menselijk ras (Johann Gotfried von Herder)
De bron van alle poëzie is het diepe gevoel van wat onuitsprekelijk is (Lucien Arréat)
Poëzie is de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie (Willem Kloos)

Nacht van de B(r)oze Dichters is ondertussen uitgegroeid tot een heuse traditie in het Masereelhuis. Deze avond is een maatschappijkritisch gebeuren waar niet alleen plaats is voor woede, maar ook voor verdriet, tederheid en liefde. Een hele reeks dichters komen het beste van zichzelf geven voor een boeiende avond vol lyriek.

Pagina 1 van 3